Spring til indhold

Eksportrådgiver inden for sundhed

Vil du være en del af holdet, der arbejder med positionering og eksponering af danske sundhedsløsninger i Norge? Har du en bred faglig indsigt i sundhedssektoren? Er du kommercielt indstillet og har gode samarbejdsevner? Kan du identificere danske virksomheders eksportpotentiale i form af markedsmuligheder i Norge? Så er du måske vores nye eksportrådgiver på sundhedsområdet på Danmarks Ambassade i Oslo.

Generelt om stillingen

Som eksportrådgiver har du ansvaret for at fremme danske virksomheders eksport og bidrage til dansk erhvervslivs internationalisering ved at rådgive danske virksomheder og organisationer inden for sundhedsområdet. Du skal opbygge og vedligeholde netværk til relevante myndigheder, erhvervsorganisationer, virksomheder og meningsdannere mv. i Norge. Du skal bruge dine kontakter til at fremme danske virksomheders løsninger og interesser på det norske marked.

Eksportrådgiveren på sundhed indgår i et regionalt Nordisk-Baltisk sektorteam kaldet Tech & Health. Endvidere indgår eksportrådgiveren i Udenrigsministeriets globale sundhedsteam, der omfatter eksportrådgivere placeret på ambassader og handelskontorer mange steder i verden.

Som eksportrådgiver er du med til at sikre regionens målopfyldelse på Tech & Health området ved at bygge bro mellem kunder i dansk erhvervsliv, deres partnere i regionen samt myndigheder og organisationer i Norge og Danmark. I den rolle løser du konsulentopgaver mod betaling for danske virksomheder, og yder værdiskabende rådgivning på et højt kvalificeret niveau. Du refererer i det daglige til Handelschefen i Oslo og til teamlederen for Tech & Health som er placeret i Helsinki.

Eksportfremmeteamet på ambassaden består af en udsendt handelschef og fire lokalt ansatte eksportrådgivere (inkl. denne stilling) samt to praktikanter.

Om dig

Du har en relevant akademisk og/eller kommerciel uddannelse. Du behersker norsk eller dansk og engelsk på forhandlingsniveau. Derudover besidder du følgende faglige og personlige kvalifikationer:

 • Kendskab til et eller flere sundhedsområder, fx farma, medico, velfærdsteknologi eller sundheds-IT
 • Indsigt i det norske sundhedsvæsen, de tilhørende myndighedernes organisering samt processer for offentlige indkøb i Norge
 • Erfaring med salg, eksport og internationalisering og evt. med ”public affairs” opgaver
 • Forståelse for de reguleringsmæssige og markedsmæssige muligheder og udfordringer i Norge
 • Kundeorienteret med kommercielt ”mind-set”
 • Diplomatiske evner og god kulturforståelse
 • Stærke forhandlingsevner både i relation til den offentlige og den private sektor
 • Resultatorienteret og selvstændigt drive
 • Stærk teamspiller

Vilkår og ansøgning

Du ansættes på den Danmarks Ambassade i Oslo og indplaceres på ambassadens lønskala efter kvalifikationer. Løn og ansættelsesforhold svarende til den offentlige sektor.

Stillingen indebærer begrænset rejseaktivitet primært i Norge og Danmark, men også til de øvrige nordiske og baltiske lande. For yderligere oplysninger kan du kontakte Handelschef Joakim Larsen e-mail på joalar@um.dk.

Ansøgningsfristen er 22. oktober 2018. Du søger stillingen ved at sende din ansøgning til joboslamb@um.dk med cc til handelschef Joakim Larsen: joalar@um.dk. Vi beder om en målrettet og motiveret ansøgning, der også indeholder oplysninger om uddannelse, tidligere arbejde, kvalifikationer, sprogkundskaber, referencer m.v. Vedhæftning af CV alene betragtes ikke som en ansøgning.

Om arbeidsgiveren

 • Danmarks ambassade i Oslo har navnlig til opgave:
  aktivt at formidle og fremme danske holdninger og synspunkter og gennem analyser og vurderinger af den politiske og økonomiske udvikling i Norge at holde danske myndigheder orienteret om områder af særlig interesse for Danmark; 
 • at styrke den danske eksportindsats og at fremme investeringsaktiviteterne mellem Danmark og Norge; 
 • at yde hurtig og effektiv bistand til danske statsborgere i Norge samt 
 • at udbrede kendskabet til Danmark, danske holdninger og dansk kultur.