Spring til indhold

Norge indfører indrejsekarantæne

På baggrund af den seneste smitteudvikling i Danmark og på Færøerne indfører Norge lørdag d. 15. august kl. 00:00 krav om 10 dages karantæne for alle indrejsende fra Region Sjælland, Midtjylland og Færøerne. Personer bosat i Region Nordjylland, Region Syddanmark og Region Hovedstaden samt i Grønland er ikke omfattet af karantæne-påbuddet.

Hvis du rejser til Norge bør du medbringe dokumentation på, hvor i Danmark du har bopæl, eksempelvis dit gule sygesikringsbevis. Ændringerne i karantænereglerne indebærer bl.a., at du kan skulle dokumentere, hvor i Danmark du har bopæl. Hvis du har bopæl i Region Sjælland, Region Midtjylland og Færøerne skal du kunne dokumentere ophold på et passende karantænested ved indrejse i Norge. I modsat fald kan de norske myndigheder nægte dig indrejse. Ophold i telt, campingvogn eller hytte på campingpladser, hvor man deler toilet køkken eller andre rum/faciliteter med andre end de nærmeste medrejsende, accepteres ikke af de norske myndigheder som et passende karantænested. Du bør forud for din rejse sætte dig meget grundigt ind i de norske karantæneregler på https://helsenorge.no/koronavirus/reise#Reisekarantene

Fra norsk side stilles der ikke krav om ophold i et bestemt antal dage i Norge for at kunne indrejse. Dette er hverken gældende for personer som er pålagt karantæne eller for personer, som ikke er pålagt karantæne.

Du bør altid følge de lokale myndigheders anvisninger. Læs mere om de krav, der generelt stilles til ophold i Norge på https://helsenorge.no/koronavirus/til-deg-som-får-besøk-fra-utlandet. Hvis du har spørgsmål om din rejse til Norge, er det en god idé at kontakte dit rejsebureau, hotel eller lignende.