Spring til indhold

Praktik i den politiske sektion

Den danske ambassade i Norge søger to gange årligt en praktikant til den politiske sektion. Praktikopholdet er af 6 måneders varighed med start enten 1. februar eller 1. august. Fristen for at søge er 15. september for start 1. februar og 15. marts for start 1. august.

Om den politiske sektion
Danmark og Norge har et nært forhold og godt samarbejde. Det betyder, at adskillige ministre og folketingsudvalg hvert år besøger Norge samt at den velfungerende og åbne erfaringsudveksling landene imellem i stor stil benyttes af danske og norske myndigheder.

Om jobbet
Arbejdet i den politiske sektion er meget varieret og indebærer bl.a. udarbejdelsen af analyser, besvarelse af forespørgsler fra danske myndigheder og borgere, deltagelse i møder og konferencer, forberedelse af besøg samt indsamling og formidling af information om norske samfundsforhold. Praktikstillingen har fokus på norsk indenrigs- og udenrigspolitik som f.eks. sundhed og digitalisering samt NATO, Arktis og multilateralt samarbejde.

Ambassaden lægger vægt på at give den enkelte praktikant et stort ansvar. Du får en solid indsigt i norske samfundsforhold og det norske politiske landskab. Praktikopholdet giver en unik mulighed for på nært hold at opleve diplomatiet mellem to ligesindende lande samt et kendskab til den daglige arbejdsgang på en ambassade. Der er således tale om et praktikophold, hvor der er stor mulighed for både faglig og personlig udvikling.

Kvalifikationer
Som praktikant vil du deltage i alle aspekter af det daglige arbejde. Vi lægger derfor vægt på, at du er:

  • Fleksibel 
  • God til at skabe dig et overblik 
  • Initiativrig 
  • Selvstændig 

og har: 

  • En bachelorgrad fra en akademisk videregående uddannelse og læser en relevant samfundsvidenskabelig kandidat f.eks. cand.scient, cand.soc, cand.jur, cand.oecon/cand.polit, el.lign.
  • Et godt kendskab til it-værktøjer.
  • Kendskab og interesse for politisk international handel og internationale forhold.  

Praktikantvilkår
Der er tale om uddannelsespraktik, og den vil blive tilrettelagt på en måde, der tilstræbes at være meritgivende. Ambassaden kan eventuelt via sine kontakter bistå med boligsøgning. Der ydes et mindre tilskud til boligudgifter.

Ansøgning
Ansøgningen vedlagt CV, eksamensbevis og/eller karakterudskrifter sendes ambassadens politiske rådgiver Anne Zachariassen på 
annzac@um.dk med kopi til oslamb@um.dk
Såfremt du har spørgsmål, er du er velkommen til at kontakte Anne Zachariassen på +47 22 54 07 89 / annzac@um.dk

Ansøgningsfristen er den 15. september 2019.