Gå til indhold

Eksportrådgiver (energi og grøn omstilling) på Danmarks Ambassade i Oslo

Vil du være en del af holdet på Danmarks Ambassade, der assisterer danske virksomheder med at finde markedsmuligheder i Norge? Kan du identificere danske virksomheders eksportpotentiale, se matchet mellem danske styrkepositioner og norske behov? Brænder du for grøn omstilling og energisektoren?

Så er du måske vores nye eksportrådgiver med fokus på energi-, energieffektivisering i industrien og den grønne omstilling på Danmarks Ambassade i Oslo. 

Generelt om stillingen

Som eksportrådgiver har du ansvaret for at fremme danske virksomheders eksport og bidrage til dansk erhvervslivs internationalisering ved at rådgive danske virksomheder og organisationer inden for energi og grøn omstilling. Du skal opbygge og vedligeholde netværk til relevante myndigheder, erhvervsorganisationer, virksomheder og meningsdannere mv. i Norge. Du skal bruge dine kontakter til at fremme danske virksomheders løsninger og interesser på det norske marked.

Som eksportrådgiver med fokus på energi og grøn omstilling vil du primært komme til at arbejde med positionering og eksponering af danske styrkepositioner inden for energi (bl.a. vind, hydrogen, sol) og energieffektivisering i industrien i Norge, herunder også det maritime område. Du vil være med til at fremme den grønne omstilling gennem eksport af danske løsninger og kompetencer ift. særligt energi og energieffektivisering. Et forudgående kendskab til dele af energisektoren er derfor en klar fordel.

Stillingen indgår i et regionalt nordisk-baltisk sektorteam med fokus på energi og grøn omstilling, der omfatter eksportrådgivere placeret på ambassader på tværs af nordiske- og baltiske lande.

Som eksportrådgiver er du med til at sikre regionens målopfyldelse ved at bygge bro mellem dansk og norsk erhvervsliv, fremme dialog med partnere i regionen samt myndigheder og organisationer i Norge og Danmark. I den rolle løser du konsulentopgaver mod betaling for danske virksomheder, og yder værdiskabende rådgivning. Du refererer i det daglige til handelschefen i Oslo og til teamlederen for det regional energisektorteam.

Eksportfremmeteamet på ambassaden består af en udsendt handelschef, en sektorrådgiver inden for sundhed og seks lokalt ansatte eksportrådgivere (inkl. denne stilling) samt tre praktikanter.

 

Om dig

Du har en relevant akademisk og/eller kommerciel uddannelse. Du behersker norsk eller dansk og engelsk på forhandlingsniveau. Derudover besidder du gerne følgende kompetencer:

  • Erfaring med salg, eksport og internationalisering og evt. med ”public affairs” opgaver, relevant brancheorganisation eller konsulentarbejde
  • Indsigt i organisering af det det private erhvervsliv i Norge, det norske offentlige system og processer for offentlige indkøb
  • Forståelse for de reguleringsmæssige og markedsmæssige muligheder og udfordringer i Norge.
  • Kendskab til, eller interesse for, energisektoren, energieffektivisering og den grønne omstilling.

 

Vi søger:

  • En Kundeorienteret kollega med kommercielt ”mind-set”
  • En proaktiv kollega med stærke netværksevner og masser af drive 
  • En stærk teamspiller, som altid er parat til at give en hjælpende hånd og gå det ekstra skridt for at sikre et succesfuldt resultat
  • En resultatorienteret kollega med talent for at omforme muligheder til specifikke projekter til gavn for danske virksomheder
  • En person med diplomatiske evner og god kulturforståelse.

 

Vilkår og ansøgning

Du ansættes på Danmarks Ambassade i Oslo. Der er tale om en fuldtidsstilling. Arbejdstiden er 37 timer om ugen. Løn- og ansættelsesvilkår vil være i henhold til kvalifikationer og i øvrigt følge vilkårene som lokalt ansat medarbejder på ambassaden i Oslo, dvs. lønnen er berammet efter den danske offentlige sektor.

Arbejdssproget er dansk og norsk.

Stillingen indebærer begrænset rejseaktivitet primært i Norge og Danmark, men også til de øvrige nordiske og baltiske lande.

 

Forventet start:

D. 1. januar 2023 eller snarest muligt derefter. Ansættelsen kræver sikkerhedsgodkendelse fra de danske myndigheder.

 

Ansøgningsfrist:

7. november 2022. Du søger stillingen ved at sende din ansøgning til [email protected] med overskriften ”Eksportrådgiver inden for energi: Dit navn”. Vi afholder løbende samtaler.

Vi beder om en målrettet og motiveret ansøgning, der også indeholder oplysninger om uddannelse, tidligere arbejde, kvalifikationer, sprogkundskaber, referencer m.v.

Vedhæftning af CV alene betragtes ikke som en ansøgning.

Du kan læse mere om ambassaden i Oslo på Danmark i Norge. Ved spørgsmål til stillingen kontakt [email protected].

----

Om ambassaden/The Trade Council

Den danske ambassade i Oslo er en dynamisk arbejdsplads, der repræsenterer de politiske, kommercielle og kulturelle relationer mellem Danmark og Norge. Vi er 19 medarbejdere på den danske ambassade i Oslo. The Trade Council er regeringens organisation for eksport og investeringsfremme under Udenrigsministeriet.

Udenrigsministeriet fremmer lighed og diversitet, hvorfor alle kvalificerede og interesserede ansøgere uanset alder, køn, religion, etnicitet og seksuel orientering er velkomne til at ansøge stillingen. For mere information se Danmark i Norge og The Trade Council.

Om os

Udenrigsministeriets mission er at arbejde for Danmarks interesser og værdier i forhold til omverdenen på en måde, der fremmer danskernes frihed, tryghed og velstand samt en mere fredelig og retfærdig verden med udvikling og økonomisk vækst for alle. I Udenrigsministeriets vision indgår, at vi skal være bredt respekteret som en kompetent, effektiv udadvendt og serviceorienteret virksomhed, og at vi skal være en attraktiv og idéskabende arbejdsplads, der sikrer stor medarbejdertilfredshed og målrettet kompetenceudvikling. Vi har som fælles værdier, at vi som enkeltpersoner og organisation arbejder på grundlag af musikalitet, åbenhed, professionalisme, handlekraft og arbejdsglæde.