Gå til indhold

Udstedelse og fornyelse af pas i DANMARK

Selvom du bor i Norge, kan du få udstedt nyt pas i Danmark.

Der er mulighed for - og det er billigere - at få udstedt pas hos en kommune i Danmark. Alle danske statsborgere kan få udstedt et pas ved personlig henvendelse til borgerservice i en hvilken som helst kommune. Man behøver ikke at være bosiddende i kommunen eller have nogen særlig tilknytning til den. Find den ønskede kommune på www.indexa.dk/kommuner/ og ring på forhånd for åbningstider, krav til dokumentation, tidsbestilling mv. Oplys også, at du er bosiddende i udlandet.

Danske pasansøgere, der ikke har dansk personnummer (CPR nr.), skal medbringe den norske attest "Utskrift av opplysninger registrert i Det sentrale folkeregister". Den udstedes af den norske Skatteetaten. Attesten kan bestilles på nærmeste skattekontor (medbring legitimation) eller ved at ringe til tlf. (0047) 800 80 000.

Derudover skal du medbringe samme dokumentation som ved ansøgning på ambassaden i Oslo, se nærmere her

Ekspeditionstiden er 10-14 dage for et almindeligt pas. Mod en ekstraafgift kan kommunen udstede et eksprespas hurtigere end 10-14 dage.

Ambassaden anbefaler at du bestiller pas under ophold i Danmark i så god tid, at du kan få det udleveret, mens du stadigvæk befinder dig i Danmark. Det er dog også muligt at aftale med kommunen, at passet sendes til ambassaden eller et af konsulaterne i Norge, se listen i højre spalte. Du er selv ansvarlig for at henvende dig til ambassaden/konsulatet, når passet forventes færdigt og modtaget. Du vil ikke blive kontaktet. Passet udleveres mod betaling af et udleveringsgebyr og aflevering af dit gamle pas til annullering.