Gå til indhold

MOD det norske marked - RÅDGIVNING OG TILSKUD TIL SMV’ER RAMT AF BREXIT

Brexit har ramt danske virksomheders eksport og påført dem nye omkostninger. De tabte muligheder skal genskabes – og her er Norge et oplagt marked!

75 % TILSKUD på Skræddersyede forløb og rådgivning

Hvis du er en SMV og er blevet negativt påvirket af Brexit, kan du nu få et tilskud på 75 pct. til The Trade Council’s rådgivningsydelser. På programmet Scope Your Business Model (SBM) gives der 100 pct. tilskud. Baggrunden for dette tilskud er, at The Trade Council under Udenrigsministeriet er blevet bevilliget midler under European Commissions Brexit-tilpasningsreserve.

De øgede tilskud kan anvendes på alle eksportsektorer. Det kræver blot, at din SMV kan dokumentere at være negativt påvirket af Brexit.

Eksempler på det kan være:

  • Din virksomhed har oplevet stigende omkostninger
  • Din virksomhed har mødt nye handelsbarrierer
  • Din virksomhed har mistet kommercielle muligheder
  • Din virksomhed har haft et direkte fald i eksporten til Storbritannien.
quote ikon
The Trade Council i Norge kan hjælpe din SMV med at øge salget, uanset om I er nye til det norske marked eller allerede etableret, så jeres eksport kan genoprettes og de negative konsekvenser af Brexit kan imødegås.

Eksempler på SMV-programmer til virksomhedsalliancer

Scope your Business Model (SBM)

Tilbyder et strategisk fundament for beslutningstagere som kan guide virksomhederne på vej mod deres første eksport. Der gives et tilskud på 100 pct. til alle typer af SBM forløb for SMV'er, som er negativt påvirket af Brexit.

Læs mere om SBM her.

Individuel vejledning

Der gives et tilskud på 75 pct. til individuelle timer til SMV'er, som er negativt påvirket af Brexit. Læs mere om Trade Council’s rådgivningsydelser her.

Export Now

Er et sektorfokuseret SMV-program, som tager afsæt i, at The Trade Council identificerer en grøn, bæredygtigt og specifik eksport mulighed. Der er en klar tidshorisont, og forløbet er drevet af en strategisk partner, som blandt andet er ansvarshavende for en workshop i Danmark. Der gives et tilskud på 75 pct. til Export NOW for SMV'er, som er negativt påvirket af Brexit. Læs mere om Export NOW her.

Strategic Business Alliance

Et sektorfokuseret program, som konverterer konkrete eksportmuligheder til solide business cases. SMV'erne samarbejder med store virksomheder i en alliance. Alliancens omdrejningspunkt er at levere turn-key-løsninger og opnå økonomisk skala ved at dele viden, netværk og ekspertise. Der gives et tilskud på 75 pct. til SBA forløb for SMV'er, som er negativt påvirket af Brexit. 

Læs mere om SBA her.

Innovate NOW

Et program med fokus på kommerciel innovation med henblik på at skabe adgang til viden, partnerskaber og risikovillig kapital. Der gives et tilskud på 75 pct. til alle forløb for SMV'er, som er negativt påvirket af Brexit.

Fælles Erhvervsfremstød

For virksomheder, der er blevet negativt påvirket af Brexit, kan der nu planlægges erhvervsfremstød med et tilskud på 75 pct. og en række andre særlige fordele. Det er dog et krav, at de deltagende virksomheder skal være negativt påvirket af Brexit.

The Trade Council yder tilskud til disse Brexit-erhvervsfremstød for grupper bestående af mindst syv danske virksomheder. Tilskud til fremstød kan søges af eksempelvis erhvervs- og medlemsorganisationer eller virksomheder, der beskæftiger sig med eksportrådgivning og internationalisering af danske virksomheder.

Man kan ansøge om Brexit-fremstød løbende her.

Vil du vide mere? Så læs mere her, hvorfra du også kan kontakte The Trade Council’s Global Response Team og finde mere information om dine muligheder for at få støtte og tilskud.

Kontakt

Kontakt vores eksportrådgiver og hør mere om, hvordan Trade Council i Norge kan hjælpe din SMV, negativt berørt af Brexit, ud på det norske marked.

 

Loading...