Spring til indhold

Straffeattest

Du kan få en gratis straffeattest ved at henvende dig til Rigspolitiet i Danmark.

 

Danske statsborgere og udlændinge, som ønsker en udskrift af deres danske straffeattest, kan rette henvendelse til Politiets Administrative Center på følgende adresse: 

Midt- og Vestjyllands Politi

Politiets Administrative Center

Kriminalregisteret

Postboks 1399

7500 Holstebro

 

Tlf.: 7020 1475

https://politi.dk/bestil/bestil-straffeattest/straffeattest-naar-du-bor-i-udlandet

 
 
Rigspolitiet har brug for kopi af pas, oplysning om sidste bopæl i Danmark, oplysning om hvorvidt attesten skal være på engelsk, samt oplysning om hvilken adresse attesten skal sendes til. Attesten er gratis.

Som borger bosat i udlandet kan du anmode om en privat straffeattest enten ved at udfylde Politiets blanket om ansøgning om straffeattest til privat brug, som kan downloades fra politiets hjemmeside, eller ved at sende personligt brev, hvor ovennævnte oplysninger indgår. Hvis du udfylder blanketten, er det i henvendelsen til Rigspolitiet vigtigt, at du oplyser, hvorvidt attesten ønskes på engelsk, da dette ikke fremgår af blanketten. Hvis anmodningen sendes pr. e-mail, skal ansøgningsblanketten/det underskrevne brev samt kopi af passiden med foto og underskrift indscannes og vedhæftes mailen (så originalunderskriften fremgår).

Politiets hjemmeside kan du læse mere om indhentelse af dansk straffeattest. Rigspolitiets Kriminalregister gør opmærksom på, at hvis man bor i udlandet, stilles der ikke krav om personlig fremmøde, som det er angivet på hjemmesiden (hjemmesiden er skrevet til borgere med bopæl i Danmark).

Straffeattesten kan også bestilles digitalt via www.politi.dk, hvis ansøger har NEM-ID.
 
NB! Det er ikke muligt at få en straffeattest på baggrund af en telefonisk henvendelse.

Kontakt

Rigspolitiet
Center for almen jura
Kriminalregisteret
Polititorvet 14
1780 København V

Fax: +45 31 21 02 20

Email:

khr-kr@politi.dk