Gå til indhold
Udenrigsministeriet

The Trade Council

The Trade Council (tidl. Eksportrådet) er den del af Udenrigsministeriet, som løser opgaver for private virksomheder inden for eksport, innovation, internationalisering og investeringsfremme. Vi er repræsenteret i Norge ved Danmarks Ambassade i Oslo.

The Trade Council arbejder hver dag for at fremme dansk eksport og styrke danske virksomheders position på det norske marked. Vi står klar til at hjælpe dig og din virksomhed med eksportfremmende aktiviteter.

om the trade council i norge

The Trade Council i Norge består af et team af specialiserede rådgivere, som tilbyder up-to-date rådgivning og ekspertise til danske virksomheder. Vi har bred erfaring og viden om, hvordan danske virksomheder sælger produkter, services og ydelser på det norske marked. 

Vores ekspertise i det norske marked fordeler sig på disse fem fokusområder:

  • Energi og Energieffektivisering
  • Sundhed og Life Science
  • Vand, Miljø og Bæredygtige Bymiljøer
  • Tech og Digitalisering
  • Digitalt Salg

Her vurderer ambassaden, at der tegner sig gode markedsmuligheder for danske virksomheder. Det er samtidig områder, hvor ambassadens rådgivere besidder særlig kundskab og stort netværk. Som en del af Danmarks Ambassade i Oslo har vi også unik adgang til private såvel som offentlige aktører i Norge.

The Trade Council bistår både danske SMV'er og større virksomheders aktiviteter i Norge. Hvis du er en SMV og er blevet negativt påvirket af Brexit, kan du nu få et tilskud på 75 pct. til The Trade Council’s rådgivningsydelser. Læs mere om dette tilskud her.

Du finder mere information om de enkelte sektorer, markedstrends, vores services mv. nederst på denne side. 

Norge som marked

Norge er et af Danmarks største nærmarkeder, og et vigtigt eksportmarked for danske virksomheder.

Norge er et attraktivt marked for danske virksomheder grundet politisk stabilitet, en robust økonomi og deres geografiske placering tæt på Danmark. Selvom Norge ikke er medlem af EU, er de medlem af det Europæisk Økonomisk Samarbejdsområde (EØS) og en del af det indre marked. Norge og Danmark har derudover flere ligheder politisk, kulturelt og sprogligt, hvilket er med til at understøtte samarbejdsmuligheder, potentielle partnerskaber og eksport på tværs af landene. Det norske market er derfor oplagt at satse på for danske eksportvirksomheder.

The Trade Council i Norge kan bistå og rådgive i den rette markedsstrategi, finde samarbejdspartnere og etablere netværk m.m., uanset om der er tale om markedsentre eller eksisterende aktiviteter i Norge.

Du kan læse mere om vores fokusområder og finde kontaktoplysninger i nedenstående, og følge med i handelsafdelingens arbejde på ambassadens LinkedIn.

Kontakt The Trade Council i Norge

Loading...